bvb_fluent_in_finante-logo
© Fluent in finante 2016. All Rights Reserved.
facebook
twitter
linkedin
youtube
este un concept creativ realizat de:
BVB-logo-RO_left Depozitarul-Central OTP-AM-Romania-SAI-SA-+-member-copy tradeville fluentinfinante-footer-logo
Aboneaza-te la Newsletter
Fii parte din comunitatea noastra! Lasa-ne adresa ta de e-mail si vei fi conectat la cele mai importante stiri si evenimente.
ABONEAZA-TE
close BCR Pensii
Platforma Universala pentru Investitori
INITIATOR:
bt-capital-new-logo
bcrpensii3
bcrpensii2
bcrpensii1

CLIPURI EDUCAȚIONALE

Cum funcționează piețele de capital?
 
În acest material video, vei descoperi rolul piețelor de capital, atât dintr-o perspectivă globală, cât și dintr-o pespectivă locală, românească. Vei învăța de ce companiile emit acțiuni sau obligațiuni, precum și care sunt avantajele pentru antreprenori și investitori atunci când companiile se decid să devină publice.
▷ Vezi video
TUTORIALE
DEFINITII
SFATURI SI PONTURI
edu-vides glossary-video tips-and-tricks
Investiția în acțiuni
 
Acest tutorial video se axează pe cele mai importante tipuri de instrumente financiare - acțiunile. Prin intermediul acestui modul vei învăța de ce acțiunile reprezintă o oportunitate de investiții viabilă precum și modalitatea prin care, în calitate de investitor, poți câștiga bani ca urmare a investiției în acțiuni.
▷ Vezi video
Să înțelegem prețul unei acțiuni

De ce prețul unei acțiuni nu poate estima valoarea reală a unei companii? Prin intermediul acestui material video vei învăța cum se stabilește valoarea reală a unei companii și vei putea să înțelegi cum poți compara și analiza companiile listate la Bursa de Valori București. Mai mult decât atât, vei afla care sunt forțele care configurează prețul precum și modul în care investitorii pot câștiga bani ca urmare a deținerii sau tranzacționării acțiunilor.
▷ Vezi video
Investiția în obligațiuni
 
În acest tutorial video vom discuta despre investiția în instrumente de tip datorie, cunoscute drept obligațiuni. Vei învăța despre trei tipuri de obligațiuni disponibile pentru investitori, despre modalitatea de a beneficia financiar de investiția în obligațiuni și vei afla modul în care obligațiunile sunt tranzacționate pe Bursa de Valori București.
▷ Vezi video
Importanța diversificării
 
Ce reprezintă diversificarea? Ce înseamnă să deții un portofoliu diversificat? Cum poate un investitor să-și diminueze riscurile cu privire la investiții? Ce înseamnă “a nu pune toate ouăle într-un singur coș”? Acestea și alte subiecte vor fi discutate în materialul video.
▷ Vezi video
Investiția în unitățile de fond

În cazul în care ești interesat să investești, dar nu ai timpul necesar pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la ce și când anume să cumperi sau să vinzi, poți lua în considerare achiziționarea unor unități de fond. Urmărește acest material video pentru a afla mai multe informații despre ceea ce înseamnă un fond de investiții, pentru a întelege diferența dintre un fond deschis de investiții și unul închis și în ce măsură fondurile de investiții ar putea fi o bună alternativă de investiții pentru tine.
▷ Vezi video
Ai decis că vrei să investești. Cum investești la Bursă?
 
Te-ai hotărât - vrei să investești la Bursa de Valori București. Care sunt următorii pași în călătoria investițională? Unde poți găsi un broker de încredere, autorizat? În materialul video vom discuta despre rolul unui intermediar și modul prin care un broker te poate ajuta, care este procesul de deschidere al unui cont de tranzacționare, și în cele din urmă, cele trei tipuri de conturi de tranzacționare disponibile pentru investitori.
▷ Vezi video
Indicii bursieri și formarea portofoliului tău
 
La ce se referă oamenii când vorbesc despre ”piață”? Ce înseamnă un indice și care sunt cei mai importanți indici la Bursa de Valori București? Cum să-ți modelezi portofoliul investițional și de ce este important să înțelegi profilul de risc al investitorului precum și orizontul invesțional?
▷ Vezi video
Cum tranzacționezi online?
 
Ce înseamnă tranzacționare modernă? Ce fel de informații trebuie să știi înainte de a plasa un ordin pe platforma de tranzacționare? Ce înseamnă T+2 și de câte zile în avans ai nevoie pentru a cumpăra o acțiune astfel încât să ai dreptul la dividend? Urmărește acest tutorial pentru a afla răspunsuri cu privire la plasarea ordinelor și tranzacționarea la BVB.
▷ Vezi video
Cum analizezi o companie în care vrei să investești?
 
Cum poate un investitor să decidă în ce fel de companie să investească? În acest material video vei afla despre două abordări în analizarea unui instrument financiar - prin intermediul analizei tehnice sau a celei fundamentale. În calitate de investitor vei găsi ambele metode utile în procesul de selectare a unui instrument financiar.
▷ Vezi video
ACTIUNI Diversificare indice OBLIGATIUNI TRANZATCTIONEAZA cum-analiza-companiei fonduri
Sa-intelegem
PIATA tranzactia
Fonduri de pensii
Alegerile bune te definesc
- BCR Pensii
▷ Vezi video
Planurile tale merită un viitor
- BCR Pensii
▷ Vezi video
    
Informează-te despre ce îți poate rezerva viitorul
- BCR Pensii
▷ Vezi video