bvb_fluent_in_finante-logo
© Fluent in finante 2016. All Rights Reserved.
facebook
twitter
linkedin
youtube
este un concept creativ realizat de:
BVB-logo-RO_left Depozitarul-Central OTP-AM-Romania-SAI-SA-+-member-copy tradeville fluentinfinante-footer-logo
Aboneaza-te la Newsletter
Fii parte din comunitatea noastra! Lasa-ne adresa ta de e-mail si vei fi conectat la cele mai importante stiri si evenimente.
ABONEAZA-TE
close BCR Pensii
Platforma Universala pentru Investitori
INITIATOR:
bt-capital-new-logo
resurse-online entrepreneurs angajati
ABT Financiar
Proiect inițiat de Banca Transilvania

ABT Financiar este cel mai mare program BT de educație Financiară pentru copii și elevi. A fost lansat în aprilie 2016, iar până acum peste 10.000 de elevi au învățat de la BT cum pot fi gestionați banii și cum funcționează o bancă. Banca pregătește noi etape în acest program.
ABT_Financiar_final_2
Fundația Dreptul la Educație
Proiect inițiat de OTP Bank Romania

Dedicată elevilor și liceenilor, activitatea Fundației Dreptul la Educație, proiect strategic al OTP Bank Romania, urmărește dezvoltarea aptitudinilor financiare și manageriale ale tinerilor. Aceștia au acces la concepte economice și financiare de bază, alături de concepte precum munca în echipă, planificarea pe termen lung și asumarea riscului, într-un limbaj adaptat vârstei lor, pe baza unei metodologii nonformale (Edutainment), dezvoltate în peste 20 de ani de cercetare internațională. Trainingurile sunt gratuite și susținute la nivel național. Până în prezent, peste 2 000 de liceeni din 18 orașe au beneficiat de cursuri, totalizând un număr de aproximativ 500 de ore. Cursurile constau în module de câte 4 ore, structurate pentru fiecare an de liceu/școală gimnazială. La finalul fiecărui modul, participanții primesc diplome de absolvire.
075 500 01 84
Dreptul-la-educatie_CMYK-01
Ești pregătit să faci următorul pas în aventura ta investițională? Ți-ar plăcea să te întâlnești față în față cu un broker, un administrator de fond sau un reprezentant al Bursei de Valori București? În prezent, dezvoltăm numeroase proiecte împreună cu partenerii noștri și planificăm evenimente periodice adresate investitorilor existenți și viitori. De asemenea, am dezvoltat un număr de programe adresate unor grupuri specifice – elevi, studenți, angajați și antreprenori. Pentru mai multe informații despre aceste programe, te invităm să explorezi cele 5 categorii enumerate mai jos!
elevii-white
PENTRU
ELEVI
studentii
PENTRU 
STUDENTI
PENTRU
ANGAJATORI
PENTRU
PERSOANE FIZICE
PENTRU
ANTREPRENORI
persoane-fizice
0372 409 846
Fluent în Finanțe pentru Universități
Proiect inițiat de Bursa de Valori București

Fluent în Finanțe este un proiect pilot al Bursei de Valori București, lansat în iulie 2015, cu scopul de a sprijini și a consolida eforturile de educație financiară din România. Pilonul pentru universități are în structura sa seminarii orientate către studenți, axate pe 3 domenii principale: piețele de capital din România, investițiile în acțiuni și fondurile de investiții. 

Seminariile sunt gratuite, disponibile în întreaga șara și organizate în colaborare cu membrii conducerii universităților, profesori și organizații studențești. Seminariile sunt susținute atât de experții Bursei de Valori București, cât și de brokerii partenerilor: BT Capital Partners, Estinvest, BRK Financial Group, IFB Finwest și de un administrator de fond din cadrul BT Asset Management sau OTP Asset Management.
0372 409 846
Fluent în Finanțe
Proiect inițiat de Bursa de Valori București

Fluent în Finante este un proiect pilot al Bursei de Valori București, lansat în iulie 2015, cu scopul de a sprijini și a consolida eforturile de educație financiară din România. Programul se adresează profesioniștilor români activi în mediul zilnic al acestora – locul de muncă – pentru a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește  importanța gestionării în mod activ a resurselor proprii. Seminariile sunt gratuite, disponibile în toată țara și desfășurate în colaborare cu departamentul de HR și managementul companiilor interesate în prezentarea proiectului Fluent în Finanțe angajaților acestora. Seminariile sunt susținute atât de către experții Bursei de Valori București, precum și de brokerii partenerilor: Alpha Finance, BT Capital Partners, Estinvest, BRK Financial Group și Tradeville.

Până în prezent, Fluent în Finanțe a fost susținut pentru angajații a peste 30 de companii renumite din București și din alte orașe din România, printre care amintim: A&D Pharma, Enel, HP, IBM, Japan Tobacco International, OMV Petrom, Unilever. Am reușit să susținem seminariile unui număr de aproximativ 3.000 de angajați, Fluent în Finanțe devenind astfel cel mai însemnat și apreciat efort educațional al BVB.
0372 409 846
Banii Tai Expo
Proiect inițiat de Bursa de Valori București

Banii Tăi Expo este o expoziție care se derulează pe parcursul a două zile, organizată anual de Bursa de Valori București în centrul Bucureștiului – Piața Universității. Este prima expoziție financiară în aer liber, care aduce împreună comunitatea financiară din România fiind reprezentată atât de cele două instituții – BVB și Depozitarul Central, alături de  companiile de brokeraj, fondurile de investiții, de pensii, de asigurări de viață și companiile listate – toate acestea cu scopul de a oferi accesul integral la informații despre piața de capital din România. Pe parcursul celor două zile sunt organizate seminarii educaționale, interviuri cu principalii experți și alte activități pentru vizitatorii Expoziției.

Următoarea ediție Banii Tăi Expo va avea loc în primavara anului 2017.
0372 409 846
Condus de Randament
Proiect inițiat de Bursa de Valori București

Condus de Randament este prima competiție de tranzacționare în mediu real, organizată de Bursa de Valori București, în colaborare cu Raiffeisen Bank. Prin concursul "Condus de Randament“, Bursa de Valori București își propune să atragă atenția asupra oportunităților de investiții pe piața de capital din România.

Competiția se adresează oricărei persoane care este pasionată de tranzacționare, având posibilitatea de a câștiga premiul cel mare – o mașină Dacia Duster sau unul dintre celelalte premii oferite de partenerii noștri. Pentru a intra în concurs, participanții trebuie să-și deschidă un cont de tranzacționare la un broker autorizat de către Bursa de Valori București, să tranzacționeze și să respecte regulile competiției. Concursul începe în luna septembrie 2016 și se va încheia în luna martie 2017.
0372 409 846
Fluent în Finanțe pentru persoane fizice
Proiect inițiat de Bursa de Valori București

Fluent în Finanțe este un proiect pilot al Bursei de Valori București, lansat în iulie 2015 cu scopul de a sprijini și a consolida eforturile de educație financiară din România. Pilonul pentru persoanele fizice are în structura sa seminarii adresate tuturor românilor, axate pe trei domenii principale: gestiunea resurselor proprii, piețele de capital din România și relația cu brokerul. Până în prezent, peste 1,000 de persoane fizice au participat la seminariile din București, Alba Iulia, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea și Timișoara.

Seminariile sunt gratuite și disponibile în toată țara. Agenda seminariilor următoare este disponibilă în Calendarul de Evenimente. Seminariile sunt susținute atât de câtre experții Bursei de Valori București, precum și de brokerii partenerilor: Alpha Finance, BT Capital Partners, Estinvest, BRK Financial Group și IFB Finwest.
0372 409 846
Forum pentru Investitori Individuali
Proiect inițiat de Bursa de Valori București

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment special adresat investitorilor, organizat de Bursa de Valori Bucuresti bianual (în primăvara și în toamnă). Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de o zi, organizat într-o zi de sâmbătă ce cuprinde seminarii și prezentări adresate deopotrivă audienței de nivel începător cât și celei avansat, motiv pentru care  membrii Forumului încurajează atât participarea investitorilor cu experiență, cât si a celor aflați la început sau cei care intenționează să investească la bursa de valori. 

Cluburile de Investitori
Proiecte individuale

Cluburile de investitori reprezintă inițiative ale investitorilor actuali sau viitori, care doresc să se înconjoare de alte persoane, care, de asemenea, urmăresc să devină mai inteligenți în domeniul financiar. Cluburile de investitori urmăresc să fie o platformă interactivă pentru românii care doresc să afle mai multe informații despre Bursa de Valori, cum funcționează și modul în care acesta poate fi un vehicul de a investi banii.

Pe scurt, conceptul Clubul Investitorilor are în vedere adunări sociale ale oamenilor care doresc să facă schimb de idei, cunoștințe precum și strategii, toate pentru un singur scop - pentru a învăța cum să-și administreze banii mai eficient. Scopul Cluburilor de investitori este de a crea o comunitate de investitori, specialiști, entuziaști ai piețelor de capital care își împărtășesc experiențele și cunostințele. 

Până acum sunt 10 Cluburi de Investitori înființate în România în următoarele orașe: București, Brașov, Cluj-Napoca, Deva, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava, Timisoara și Constanța.
Școala de Investitori
Proiect inițiat de Tradeville

Școala de Investitori prezintă programul educațional al seminariilor și webinariilor susținute de către Tradeville. Școala de Investitori oferă acces la conturi demonstrative și posibilitatea oricărui potențial investitor să completeze chestionarele disponibile pentru a afla dacă i se potrivește investiția la bursă, ce profil de risc are și ce companii i se potrivesc.
021 318 75 55
tradeville investclub Cluburile1 BVB-logo-RO_left Banii-tai-expo CondusDeRandament
BT Club
Proiect inițiat de Banca Transilvania

BT Club - Clubul Intreprinzătorului Roman, fondat de Banca Transilvania în 2006, este prima initiațivă adresată oamenilor întreprinzători, pentru a oferi în mod continuu și gratuit, clasei antreprenoriale, servicii și acces la informații relevante într-un mediu interactiv, atât prin traininguri și seminarii, cât și in mod virtual prin intermediul internetului. 

Clubul este prezent în mediul de afaceri prin consultanță și informări periodice, instrumente de educație antreprenorială și networking, precum și suport în accesarea fondurilor europene, cu scopul de a contribui în mod activ și real la dezvoltarea durabilă a afacerilor din întreaga țara și de a fi întotdeauna prima opțiune pentru comunitatea întreprinzătorilor din România.

În cei 10 ani de existență, BT Club a organizat peste 750 de evenimente – seminarii, workshopuri, conferințe – de care au beneficiat peste 35.000 de întreprinzători, din întreaga țară.

BT Club a lansat în 2016, două noi programe de educație financiară dedicate antreprenorilor care au companii aflate la început de drum sau viitorilor întreprinzători, Seminarul de inteligență financiară și Seminarul Idei practice pentru primele luni de start-up. Programele sunt organizate în cadrul unui tur planificat în cele mai reprezentative orașe din țară, cu scopul de a contribui la creșterea gradului de educație financiară, pentru o mai bună gestionare a finanțelor personale și ale firmei.

Acestea sunt implementate în parteneriat cu Eusebiu Burcaș, care le creioneaza beneficiarilor drumul de la haos la siguranță financiară și cu Magnoliu Stan, care le dezvăluie care sunt pașii pe care să-i urmeze în antreprenoriat.

Workshopurile sunt gratuite și programul acestora este disponibil pe www.btclub.ro.
026 430 80 28
BT_CLUB_-_logo
fluent_in_finante fluent_in_finante fluent_in_finante
RESURSE
DIGITALE
FinLit Quiz App
Aplicație dezvolatată de Bursa de Valori București în colaborare cu VISA Romania

FinLit Quiz este o aplicație dezvoltată de Bursa de Valori București, care te ajută să-ți testezi cunoștintele de educație financiară. Aplicația este disponibilă doar în limba Română și îți permite să-ți testezi cunoștințele din cinci domenii diferite: economie, abilități numerice, piața de capital, instrumente Financiare, întrebări diverse. Aplicația FinLit Quiz a fost dezvoltată în colaborare cu VISA Romania și inițiativa CSR de VISA, Banii IQ. Aplicația este disponibilă gratuit în Google Play și App Store.
Tu scrii viitorul
Platforma dezvoltată de BCR Pensii

Rolul platformei online tuscriiviitorul.ro este de a oferi tuturor românilor un imbold cu privire la faptul că modul în care vom trăi la bătrânețe depinde, în cea mai mare parte, de noi. Avem planuri de viitor cărora nu vrem să le spunem “stop joc” din motive financiare. Vrem să continuăm să facem nestingheriți ceea ce ne place.

Platforma www.tuscriiviitorul.ro este o comunitate, un loc în care se dezbat opinii despre ce se va întâmpla în viitor. Nu cel de peste o lună sau un an, ci viitorul la care uităm să ne gândim serios de cele mai multe ori.
 
Te așteptăm pe tuscriiviitorul.ro pentru a porni discuția despre România în viitor!
021 9503
Bursa de Valori București App
Aplicație dezvolatată de Bursa de Valori București

Aplicatia Bursei de Valori București furnizează investitorului informație actualizată, prețuri și știri despre piața BVB, incluzând: informații privind activitatea de tranzacționare, știri și comunicate, indici, prețuri pentru instrumentele listate, cotații, informații și indicatori pentru companiile listate, raportări ale companiilor, lista personalizată de instrumente financiare, lista intermediarilor ce activează la BVB. În aplicație, disponibilă în limbile Româna și Engleza, este ușor de navigat, aceasta oferind acces rapid la principalele funcții ale meniului, grafice și multe alte facilități.
BVB Trading App
Aplicație dezvolatată de Bursa de Valori București

BVB Trading este o aplicație de tranzacționare online, dinamică și ușor de utilizat, dedicată investitorilor care doresc să își administreze activ portofoliile și să fie conectați la piață. Aplicația oferă acces la adâncimea integrală a pieței pentru toate instrumentele tranzacționate la BVB, un set complet de instrumente pentru susținerea activității de tranzacționare și informații în timp real despre piață și tranzacționare (portofoliu, rapoarte operaționale), date istorice și grafice.

Aplicația este disponibilă gratuit în Google Play și App Store pentru clienții brokerilor care oferă acces la platforma Arena XT, serviciul de Direct Market Access asigurat de BVB.
finlit-quiz Android-app-on-google-play Available_on_the_App_Store_(black) BVB-Logo Android-app-on-google-play Available_on_the_App_Store_(black) BVB-Logo Android-app-on-google-play Available_on_the_App_Store_(black) BVB-TRADING tu-scris-viitorul

INIȚIATIVELE NOASTRE EDUCAȚIONALE