bvb_fluent_in_finante-logo
© Fluent in finante 2016. All Rights Reserved.
facebook
twitter
linkedin
youtube
este un concept creativ realizat de:
BVB-logo-RO_left Depozitarul-Central OTP-AM-Romania-SAI-SA-+-member-copy tradeville fluentinfinante-footer-logo
Aboneaza-te la Newsletter
Fii parte din comunitatea noastra! Lasa-ne adresa ta de e-mail si vei fi conectat la cele mai importante stiri si evenimente.
ABONEAZA-TE
close BCR Pensii
Platforma Universala pentru Investitori
INITIATOR:
bt-capital-new-logo
pensii-mobile

GĂSEȘTE UN FOND DE PENSII

Un fond de pensii este un fond înființat pentru a facilita, organiza și investi banii cu care angajatorul și angajatul contribuie pentru constituirea pensiei private a angajatului, care suplimentează pensia acordată de sistemul public de pensii. Fondul de pensii este un coș de active menit să genereze o creștere stabilă pe termen lung și să îți asigure un venit suplimentar atunci când te pensionezi. În România, sistemul fondurilor de pensii este împărțit în 3 piloni: Pilonul I (pensia de stat), Pilonul II (pensia privată obligatorie) și Pilonul III (pensia privată facultativă). 

În România există 9 fonduri de pensii; 7 dintre acestea oferă pensia privată obligatorie (Pilonul II) și 8 oferă pensia privată facultativă (Pilonul III). Poți găsi prezentarea generală a tuturor Fondurilor de Pensii active în România împreună cu fondurile specifice ale acestora din Pilonul II și Pilonul III în tabelul următor. Pentru mai multe informații despre fondurile specifice, precum și structura acestora, acceseaza linkurile atașate.

Reține! Toate persoanele din România care sunt angajate dețin un cont cu unul din cele 7 fonduri de pensii obligatorii. Dacă nu știi cine îți administrează fondul tău de pensii obligatoriu și nu ai primit niciodată o scrisoare de la administratorul fondului tău, ar trebui să soliciți aceste informații de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), prin acest formular:
ADMINISTRATOR
 
CONTACT
 
ADRESA SEDIUL CENTRAL
  
PILON II
 
PILON III
 
CUM ÎMI POT FACE O PENSIE PRIVATĂ?
  
Cerere informații - fonduri de pensii