bvb_fluent_in_finante-logo
© Fluent in finante 2016. All Rights Reserved.
facebook
twitter
linkedin
youtube
este un concept creativ realizat de:
BVB-logo-RO_left Depozitarul-Central OTP-AM-Romania-SAI-SA-+-member-copy tradeville fluentinfinante-footer-logo
Aboneaza-te la Newsletter
Fii parte din comunitatea noastra! Lasa-ne adresa ta de e-mail si vei fi conectat la cele mai importante stiri si evenimente.
ABONEAZA-TE
close BCR Pensii
Platforma Universala pentru Investitori
INITIATOR:
bt-capital-new-logo
www.fluentinfinante.ro este o platformă educațională online care își propune să ofere materiale de informare și educare despre investiții la Bursa de Valori București, plasamente în fonduri de investiții și în fonduri de pensii.
 
Acest site a fost dezvoltat ca urmare a cooperării dintre următoarele entități:
Bursa de Valori București

Bursa de Valori București este instituția centrală a pieței de capital din România, prin calitatea sa de operator de piață și de sistem autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Bursa de Valori București are rolul de a facilita fluxurile de bani între investitori - cei care au capital și doresc să investească și companii - care au nevoie de capital pentru investiții, în scopul de a se dezvolta. 

Bursa de Valori București este inițiatorul principalelor proiecte din domeniul educației financiare și deține rol în îmbunătățirea nivelului de cultură financiară în România. În această calitate, principalul rol al Bursei de Valori București este de a promova investițiile în piața de capital din România. Proiectul pilot al Bursei de Valori București este Fluent în Finanțe – o varietate de seminarii educaționale axate pe gestionarea banilor și investiții. Mai mult decât atât, Bursa de Valori București oferă un număr de programe pentru întreprinzători, oameni de afaceri, dar și alți investitori individuali, angajați și studenți, ca de exemplu: Ziua Națională a Investițiilor, Banii Tăi Expo, Fluent in IPOs, Invest Quest, Forumul Investitorilor Individuali, APPLY BVB și altele. Pentru mai multe informații despre proiectele lansate de noi, vizitați secțiunea ‘Inițiative educaționale’ a site-ului.
BVB-logo-RO_left
Grupul Financiar Banca Transilvania

Grupul Financiar Banca Transilvania susține spiritul antreprenorial românesc. Oferta cuprinde servicii bancare, opțiuni de investiții și finanțări, administrarea activelor, tranzacții mobiliare, leasing financiar și operațional, precum și finanțare directă.
 
Banca Transilvania, piesa centrală a Grupului Financiar BT, este una din primele 3 instituții bancare în funcție de active. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este acționarul său semnificativ. Este prima instituție bancară din Romănia listată la Bursa de Valori București și una din companiile blue chip de pe BVB.
 
BT Asset Management divizia specializată în administrarea de investiții, parte din Grupul Financiar BT, gestionează 7 fonduri deschise și 2 fonduri închise de investiții, având active de 2.79 miliarde lei și peste 42.000 clienți.
 
BT Capital Partners, membru exclusiv in România al M&A International, este divizia specializată  a grupului în servicii de brokeraj, asistența pentru listarea pe piața de capital și pentru atragerea de investitori, consultanță pentru fuziuni și achiziții, atragerea și structurarea de finanțări complexe, cercetare de piață și consultanță strategică.
Depozitarul Central

Depozitarul Central este o instituțe importantă a pieței de capital din România, membră a grupului Bursa de Valori București, care asigură compensarea și decontarea tranzacțiilor cu instrumente financiare, precum și evidența registrelor societăților emitente. 

Astfel, Depozitarul Central facilitează transferul instrumentelor financiare (acțiuni, obligațiuni, titluri de stat etc) și al banilor între vânzător și cumpărător, păstrează in siguranta și actualizează evidențele acționariatului unui număr important de companii din România. 

Instituția oferă un număr vast de servicii adresate actorilor pieței financiare. Pentru deținătorii de instrumente financiare, cele mai importante servicii oferite sunt: distribuirea dividendelor direct în contul bancar, eliberarea extraselor de cont în care sunt evidențiate instrumentele financiare deținute, istoricul contului, modificarea datelor de identificare, efectuarea de transferuri directe de proprietate asupra instrumentelor financiare în diverse situații prevăzute în regimul juridic aplicabil.

Totodată, Depozitarul Central este un susținător activ al educației financiare și este implicat permanent în ample proiecte de informare și educare, derulate în parteneriat cu cele mai importante instituții din domeniu. De exemplu, în ultimii ani, instituția a organizat seminarii informative pentru tineri, a participat în calitate de partener la cele trei ediții ale Banii Tăi Expo și a fost implicat într-o serie de evenimente și workshop-uri educaționale.
Depozitarul-Central
Intercapital Invest

Intercapital Invest te ajută să câștigi bani la bursă prin investiții în acțiuni. Simplu, rapid și eficient!  Au intermediat oferta publică de obligațiuni a Băncii Mondiale, au listat Bursa de Valori București pe propria piață de tranzacționare și au participat la unele din cele mai importante IPO din România - Transgaz și Romgaz, pe langă multe alte tranzacții importante. Susțin educația financiară și participă cu entuziasm la programul Fluent în Finanțe al BVB.

AGA Intercapital Invest a decis retragerea companiei de pe piața de capital. Mai multe detalii AICI.
OTP Asset Management România

OTP Asset Management România este membră a OTP Group și a fost fondată în anul 2007, iar în prezent se află în topul celor mai importanți administratori din România. Acționarul majoritar, OTP Fund Management, este lider de piată în Ungaria, cu experientă de peste 20 de ani în administrarea fondurilor de investiții. OTP Asset Management Group administrează la nivel european 5.4 miliarde de Euro, în peste 90 de fonduri de investiții.

OTP Asset Management România are ca scop satisfacerea nevoilor clienților săi, oferind produse de înaltă calitate și cele mai bune servicii de consultanță financiară. Compania administrează o gamă variată de fonduri de investiții, oferind investitorilor o paletă investițională diversificată, atât din punct de vedere al tipului de investiție (acțiuni, titluri de stat, obligațiuni), cât și al monedei de investiție (LEI, EURO, USD) potrivite pentru a îndeplini cele mai diverse obiective financiare ale clienților săi. Datorită caracterului inovator concentrat pe dezvoltare, compania a fost multiplu premiată de-a lungul activității sale.

Un pilon important al strategiei companiei este implicarea activă în proiecte dedicate creșterii nivelului de educație financiară. În acest sens, OTP Asset Management România se alătură echipelor  Bursei de Valori București, Fundației Dreptul la Educație, OTP Bank România, etc., cu scopul de a crește gradul de conștientizare către investiții pe termen lung, prin fonduri de investiții. 

Încă de la lansare și până în prezent, compania a crescut în mod constant, centrul preocupărilor sale îl reprezintă generarea de noi moduri prin care clienții să fie cât mai bine deserviți. Pe viitor, compania intenționează să completeze portofoliul de fonduri, cu scopul de a aduce clienților săi, o gamă variată de produse, diversificate din punct de vedere geografic și al monedei, cautănd să ofere performanțe solide pentru a satisface așteptările clienților și nevoile acestora în continuă schimbare.
OTP-AM-Romania-SAI-SA-+-member-copy Intercapital-Invest
Tradeville

Tradeville este un broker autorizat din 1994, cu peste 20 de ani de experientă pe piața de capital din Romania și cu foarte mulți ani de experiență în tranzacționarea de instrumente financiare pe piețe externe.

Sunt susținători fervenți ai educației financiare continue, iar în acest scop organizează seminarii, webseminarii și întâlniri unu la unu atât cu clienți proprii, căt și cu persoane interesate de investiții bursiere. Reunesc toate acestea în proiectul: Scoala de investitori.

Sunt alături de Bursa de Valori București în toate inițiativele educaționale, pentru că doar prin educare continuă și prin informare putem să creștem sănătos comunitatea de investitori din România.  
tradeville
021 307 95 00
026 430 80 28
021 408 58 00
031 308 55 63
021 318 75 55
  
BCR Pensii

BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a fost înființată în luna iunie 2007 având ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii administrate privat și a fondurilor de pensii facultative (Fondul de Pensii Administrat Privat BCR și Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS).
 
BCR Pensii a avut o activitate extrem de dinamică pe piața pensiilor private din România ce a determinat consolidarea poziției companiei pe piață prin preluarea a 3 fonduri de pensii administrate privat și intrarea pe piața pensiilor facultative în anul 2009.
 
Face parte din cel mai mare grup financiar din România-Grupul BCR, membri ai marii familii Erste Group, cu o tradiție de aproape 200 de ani pe piața din Europa și cu multe planuri de viitor. Peste jumătate de milion de români* preocupați de viitor le-au acordat deja votul lor de încredere.
 
Îi găsești oriunde în țară, având peste 2000 de agenți de marketing autorizați, specialiști în viitor, repartizați în peste 500 de sucursale BCR.
 
* Disclaimer: 561.760 de participanți la 30.06.2016 conform datelor publicate: pe www.asfromania.ro
021 9503
bcr-logo

DESPRE NOI

bt-capital-new-logo
AICI.