For the complete experience, please enable JavaScript in your browser.
bvb_fluent_in_finante-logo
© Fluent in finante 2016. All Rights Reserved.
facebook
twitter
linkedin
youtube
este un concept creativ realizat de:
BVB-logo-RO_leftDepozitarul-CentralOTP-AM-Romania-SAI-SA-+-member-copytradevillefluentinfinante-footer-logo
Aboneaza-te la Newsletter
Fii parte din comunitatea noastra! Lasa-ne adresa ta de e-mail si vei fi conectat la cele mai importante stiri si evenimente.
ABONEAZA-TE
closeBCR Pensii
Platforma Universala pentru Investitori
INITIATOR:
bt-capital-new-logo
bcrpensii3
bcrpensii2
bcrpensii1

CLIPURI EDUCATIONALE

Cum functioneaza pietele de capital?
 
In acest material video, vei descoperi rolul pietelor de capital, atat dintr-o perspectiva globala, cat si dintr-o pespectiva locala, romaneasca. Vei invata de ce companiile emit actiuni sau obligatiuni, precum si care sunt avantajele pentru antreprenori si investitori atunci cand companiile se decid sa devina publice.
▷ Vezi video
TUTORIALE
DEFINITII
SFATURI SI PONTURI
edu-videsglossary-videotips-and-tricks
Investitia in actiuni
 
Acest tutorial video se axeaza pe cele mai importante tipuri de instrumente financiare - actiunile. Prin intermediul acestui modul vei invata de ce actiunile reprezinta o oportunitate de investitii viabila precum si modalitatea prin care, in calitate de investitor, poti castiga bani ca urmare a investitiei in actiuni.
▷ Vezi video
Sa intelegem pretul unei actiuni

De ce pretul unei actiuni nu poate estima valoarea reala a unei companii? Prin intermediul acestui material video vei invata cum se stabileste valoarea reala a unei companii si vei putea sa intelegi cum poti compara si analiza companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti. Mai mult decat atat, vei afla care sunt fortele care configureaza pretul precum si modul in care investitorii pot castiga bani ca urmare a detinerii sau tranzactionarii actiunilor.
▷ Vezi video
Investitia in obligatiuni
 
In acest tutorial video vom discuta despre investitia in instrumente de tip datorie, cunoscute drept obligatiuni. Vei invata despre trei tipuri de obligatiuni disponibile pentru investitori, despre modalitatea de a beneficia financiar de investitia in obligatiuni si vei afla modul in care obligatiunile sunt tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti.
▷ Vezi video
Importanta diversificarii
 
Ce reprezinta diversificarea? Ce inseamna sa detii un portofoliu diversificat? Cum poate un investitor sa-si diminueze riscurile cu privire la investitii? Ce inseamna “a nu pune toate ouale intr-un singur cos”? Acestea si alte subiecte vor fi discutate in materialul video.
▷ Vezi video
Investitia in unitatile de fond

In cazul in care esti interesat sa investesti, dar nu ai timpul necesar pentru a lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la ce si cand anume sa cumperi sau sa vinzi, poti lua in considerare achizitionarea unor unitati de fond. Urmareste acest material video pentru a afla mai multe informatii despre ceea ce inseamna un fond de investitii, pentru a intelege diferenta dintre un fond deschis de investitii si unul inchis si in ce masura fondurile de investitii ar putea fi o buna alternativa de investitii pentru tine.
▷ Vezi video
Ai decis ca vrei sa investesti. Cum investesti la Bursa?
 
Te-ai hotarat - vrei sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti. Care sunt urmatorii pasi in calatoria investitionala? Unde poti gasi un broker de incredere, autorizat? In materialul video vom discuta despre rolul unui intermediar si modul prin care un broker te poate ajuta, care este procesul de deschidere al unui cont de tranzactionare, si in cele din urma, cele trei tipuri de conturi de tranzactionare disponibile pentru investitori.
▷ Vezi video
Indicii bursieri si formarea portofoliului tau
 
La ce se refera oamenii cand vorbesc despre ”piata”? Ce inseamna un indice si care sunt cei mai importanti indici la Bursa de Valori Bucuresti? Cum sa-ti modelezi portofoliul investitional si de ce este important sa intelegi profilul de risc al investitorului precum si orizontul investional?
▷ Vezi video
Cum tranzactionezi online?
 
Ce inseamna tranzactionare moderna? Ce fel de informatii trebuie sa stii inainte de a plasa un ordin pe platforma de tranzactionare? Ce inseamna T+2 si de cate zile in avans ai nevoie pentru a cumpara o actiune astfel incat sa ai dreptul la dividend? Urmareste acest tutorial pentru a afla raspunsuri cu privire la plasarea ordinelor si tranzactionarea la BVB.
▷ Vezi video
Cum analizezi o companie in care vrei sa investesti?
 
Cum poate un investitor sa decida in ce fel de companie sa investeasca? In acest material video vei afla despre doua abordari in analizarea unui instrument financiar - prin intermediul analizei tehnice sau a celei fundamentale. In calitate de investitor vei gasi ambele metode utile in procesul de selectare a unui instrument financiar.
▷ Vezi video
    
ACTIUNIDiversificareindiceOBLIGATIUNITRANZATCTIONEAZAcum-analiza-companieifonduri
Sa-intelegem
PIATAtranzactia
Fonduri de pensii
Alegerile bune te definesc
- BCR Pensii
▷ Vezi video
Planurile tale merită un viitor
- BCR Pensii
▷ Vezi video
    
Informează-te despre ce îți poate rezerva viitorul
- BCR Pensii
▷ Vezi video