For the complete experience, please enable JavaScript in your browser.
bvb_fluent_in_finante-logo
© Fluent in finante 2016. All Rights Reserved.
facebook
twitter
linkedin
youtube
este un concept creativ realizat de:
BVB-logo-RO_leftDepozitarul-CentralOTP-AM-Romania-SAI-SA-+-member-copytradevillefluentinfinante-footer-logo
Aboneaza-te la Newsletter
Fii parte din comunitatea noastra! Lasa-ne adresa ta de e-mail si vei fi conectat la cele mai importante stiri si evenimente.
ABONEAZA-TE
closeBCR Pensii
Platforma Universala pentru Investitori
INITIATOR:
bt-capital-new-logo
resurse-onlineentrepreneursangajati
ABT Financiar
Proiect initiat de Banca Transilvania

ABT Financiar este cel mai mare program BT de educatie Financiara pentru copii si elevi. A fost lansat in aprilie 2016, iar pana acum peste 10.000 de elevi au invatat de la BT cum pot fi gestionati banii si cum functioneaza o banca. Banca pregateste noi etape in acest program.
ABT_Financiar_final_2
Fundatia Dreptul la Educatie
Proiect initiat de OTP Bank Romania

Dedicata elevilor si liceenilor, activitatea Fundatiei Dreptul la Educatie, proiect strategic al OTP Bank Romania, urmareste dezvoltarea aptitudinilor financiare si manageriale ale tinerilor. Acestia au acces la concepte economice si financiare de baza, alaturi de concepte precum munca in echipa, planificarea pe termen lung si asumarea riscului, intr-un limbaj adaptat varstei lor, pe baza unei metodologii nonformale (Edutainment), dezvoltate in peste 20 de ani de cercetare internationala. Trainingurile sunt gratuite si sustinute la nivel national. Pana in prezent, peste 2 000 de liceeni din 18 orase au beneficiat de cursuri, totalizand un numar de aproximativ 500 de ore. Cursurile constau in module de cate 4 ore, structurate pentru fiecare an de liceu/scoala gimnaziala. La finalul fiecarui modul, participantii primesc diplome de absolvire.
075 500 01 84
Dreptul-la-educatie_CMYK-01
Esti pregatit sa faci urmatorul pas in aventura ta investitionala? Ti-ar placea sa te intalnesti fata in fata cu un broker, un administrator de fond sau un reprezentant al Bursei de Valori Bucuresti? In prezent, dezvoltam numeroase proiecte impreuna cu partenerii nostri si planificam evenimente periodice adresate investitorilor existenti si viitori. De asemenea, am dezvoltat un numar de programe adresate unor grupuri specifice – elevi, studenti, angajati si antreprenori. Pentru mai multe informatii despre aceste programe, te invitam sa explorezi cele 5 categorii enumerate mai jos!
elevii-white
PENTRU
ELEVI
studentii
PENTRU 
STUDENTI
PENTRU
ANGAJATORI
PENTRU
PERSOANE FIZICE
PENTRU
ANTREPRENORI
persoane-fizice
0372 409 846
Fluent in Finante pentru Universitati
Proiect initiat de Bursa de Valori Bucuresti

Fluent in Finante este un proiect pilot al Bursei de Valori Bucuresti, lansat in iulie 2015, cu scopul de a sprijini si a consolida eforturile de educatie financiara din Romania. Pilonul pentru universitati are in structura sa seminarii orientate catre studenti, axate pe 3 domenii principale: pietele de capital din Romania, investitiile in actiuni si fondurile de investitii. 

Seminariile sunt gratuite, disponibile in intreaga tara si organizate in colaborare cu membrii conducerii universitatilor, profesori si organizatii studentesti. Seminariile sunt sustinute  atat de expertii Bursei de Valori Bucuresti, cat si de brokerii partenerilor: BT Capital Partners, Estinvest, BRK Financial Group, IFB Finwest si de un administrator de fond din cadrul BT Asset Management sau OTP Asset Management.
0372 409 846
Fluent in Finante
Proiect initiat de Bursa de Valori Bucuresti

Fluent in Finante este un proiect pilot al Bursei de Valori Bucuresti, lansat in iulie 2015, cu scopul de a sprijini si a consolida eforturile de educatie financiara din Romania. Programul se adreseaza profesionistilor romani activi in mediul zilnic al acestora – locul de munca – pentru a creste gradul de constientizare in ceea ce priveste  importanta gestionarii in mod activ a resurselor proprii. Seminariile sunt gratuite, disponibile in toata tara si desfasurate in colaborare cu departamentul de HR si managementului companiilor interesate in prezentarea proiectului Fluent in Finante angajatilor acestora. Seminariile sunt sustinute atat de catre expertii Bursei de Valori Bucuresti, precum si de brokerii partenerilor: Alpha Finance, BT Capital Partners, Estinvest, Intercapital Invest, BRK Financial Group si Tradeville.

Pana in prezent, Fluent in Finante a fost sustinut pentru angajatii a peste 30 de companii renumite din Bucuresti si din alte orase din Romania, printre care amintim: A&D Pharma, Enel, HP, IBM, Japan Tobacco International, OMV Petrom, Unilever. Am reusit sa sustinem seminariile unui numar de aproximativ 3.000 de angajati, Fluent in Finante devenind astfel cel mai insemnat si apreciat efort educational al BVB.
0372 409 846
Banii Tai Expo
Proiect initiat de Bursa de Valori Bucuresti

Banii Tai Expo este o expozitie care se deruleaza pe parcursul a doua zile, organizata anual de Bursa de Valori Bucuresti in centrul Bucurestiului – Piata Universitatii. Este prima expozitie financiara in aer liber, care aduce impreuna comunitatea financiara din Romania fiind reprezentata atat de cele doua institutii – BVB si Depozitarul Central, alaturi de  companiile de brokeraj, fondurile de investitii, de pensii, de asigurari de viata si companiile listate – toate acestea cu scopul de a oferi accesul integral la informatii despre piata de capital din Romania. Pe parcursul celor doua zile sunt organizate seminarii educationale, interviuri cu principalii experti si alte activitati pentru vizitatorii Expozitiei.

Urmatoarea editie Banii Tai Expo va alea loc in primavara anului 2017.
0372 409 846
Condus de Randament
Proiect initiat de Bursa de Valori Bucuresti

Condus de Randament este prima competitie de tranzactionare in mediu real, organizata de Bursa de Valori Bucuresti, in colaborare cu Raiffeisen Bank. Prin concursul "Condus de Randament“, Bursa de Valori Bucuresti isi propune sa atraga atentia asupra oportunitatilor de investitii pe piata de capital din Romania.

Competitia se adreseaza oricarei persoane care este pasionata de tranzactionare, avand posibilitatea de a castiga premiul cel mare – o masina Dacia Duster sau unul dintre celelalte premii oferite de partenerii nostri. Pentru a intra in concurs, participantii trebuie sa-si deschida un cont de tranzactionare la un broker autorizat de catre Bursa de Valori Bucuresti, sa tranzactioneze si sa respecte regulile competitiei. Concursul incepe in luna septembrie 2016 si se va incheia in luna martie 2017.
0372 409 846
Fluent in Finante pentru persoane fizice
Proiect initiat de Bursa de Valori Bucuresti

Fluent in Finante este un proiect pilot al Bursei de Valori Bucuresti, lansat in iulie 2015 cu scopul de a sprijini si a consolida eforturile de educatie financiara din Romania. Pilonul pentru persoanele fizice are in structura sa seminarii adresate tuturor romanilor, axate pe trei domenii principale: gestiunea resurselor proprii, pietele de capital din Romania si relatia cu brokerul. Pana in prezent, peste 1,000 de persoane fizice au participat la seminariile din Bucuresti, Alba Iulia, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu, Oradea si Timisoara.

Seminariile sunt gratuite si disponibile in toata tara. Agenda  seminariilor urmatoare este disponibila in Calendarul de Evenimente. Seminariile sunt sustinute atat de catre expertii Bursei de Valori Bucuresti, precum si de brokerii partenerilor: Alpha Finance, BT Capital Partners, Estinvest, Intercapital Invest, BRK Financial Group si IFB Finwest.
0372 409 846
Forum pentru Investitori Individuali
Proiect initiat de Bursa de Valori Bucuresti

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment special adresat investitorilor, organizat de Bursa de Valori Bucuresti bianual (in primavara si in toamna). Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de o zi, organizat intr-o zi de sambata ce cuprinde seminarii si prezentari adresate deopotriva audientei de nivel incepator cat si celei avansat, motiv pentru care  membrii Forumului incurajeaza atat participarea investitorilor cu experienta, cat si a celor aflati la inceput sau cei care intentioneaza sa investeasca la bursa de valori. 

A cincea editie a Forumului se va desfasura in Bucuresti, sambata, pe 29 octombrie a.c. Mai multe informatii despre eveniment se regasesc in sectiunea Calendarul de Evenimente.
Cluburile de Investitori
Proiecte individuale

Cluburile de investitori reprezinta initiative ale investitorilor actuali sau viitori, care doresc sa se inconjoare de alte persoane, care, de asemenea, urmaresc sa devina mai inteligenti in domeniul financiar. Cluburile de investitori urmaresc sa fie o platforma interactiva pentru romanii care doresc sa afle mai multe informatii despre Bursa de Valori, cum functioneaza si modul in care acesta poate fi un vehicul de a investi banii.

Pe scurt, conceptul Clubul Investitorilor are in vedere adunari sociale ale oamenilor care doresc sa faca schimb de idei, cunostinte precum si strategii, toate pentru un singur scop - pentru a invata cum sa-si administreze banii mai eficient. Scopul Cluburilor de investitori este de a crea o comunitate de investitori, specialisti, entuziasti ai pietelor de capital care isi impartasesc experientele si cunostintele. 

Pana acum sunt 9 Cluburi de Investitori infiintate in Romania in urmatoarele orase: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Deva, Iasi, Mures, Sibiu, Suceava si Timisoara.
Scoala de Investitori
Proiect initiat de Tradeville

Scoala de Investitori prezinta programul educational al seminariilor si webinariilor sustinute de catre Tradeville. Scoala de Investitori ofera acces la conturi demonstrative si posibilitatea oricarui potential investitor sa completeze chestionarele disponibile pentru a afla daca i se potriveste investitia la bursa, ce profil de risc are si ce companii i se potrivesc.
021 318 75 55
tradeville investclub Cluburile1 BVB-logo-RO_left Banii-tai-expo CondusDeRandament
BT Club
Proiect initiat de Banca Transilvania

BT Club - Clubul Intreprinzatorului Roman, fondat de Banca Transilvania in 2006, este prima initiativa adresata oamenilor intreprinzatori, pentru a oferi in mod continuu si gratuit, clasei antreprenoriale, servicii si acces la informatii relevante intr-un mediu interactiv, atat prin traininguri si seminarii, cat si in mod virtual prin intermediul Internetului. 

Clubul este prezent in mediul de afaceri prin consultanta si informari periodice, instrumente de educatie antreprenoriala si networking, precum si suport in accesarea fondurilor europene, cu scopul de a contribui in mod activ si real la dezvoltarea durabila a afacerilor din intreaga tara si de a fi intotdeauna prima optiune pentru comunitatea intreprinzatorilor din Romania.

In cei 10 ani de existenta, BT Club a organizat peste 750 de evenimente – seminarii, workshopuri, conferinte – de care au beneficiat peste 35.000 de intreprinzatori, din intreaga tara.

BT Club a lansat in 2016, doua noi programe de educatie financiara dedicate antreprenorilor care au companii aflate la inceput de drum sau viitorilor intreprinzatori, Seminarul de inteligenta financiara si Seminarul Idei practice pentru primele luni de start-up. Programele sunt organizate in cadrul unui tur planificat in cele mai reprezentative orase din tara, cu scopul de a contribui la cresterea gradului de educatie financiara, pentru o mai buna gestionare a finantelor personale si ale firmei.

Acestea sunt implementate in parteneriat cu Eusebiu Burcas, care le creioneaza beneficiarilor drumul de la haos la siguranta financiara si cu Magnoliu Stan, care le dezvaluie care sunt pasii pe care sa-i urmeze in antreprenoriat.

Workshopurile sunt gratuite si programul acestora este disponibil pe www.btclub.ro.
026 430 80 28
BT_CLUB_-_logo
fluent_in_finante fluent_in_finante fluent_in_finante
RESURSE
DIGITALE
FinLit Quiz App
Aplicatie dezvolatata de Bursa de Valori Bucuresti in colaborare cu VISA Romania

FinLit Quiz este o aplicatie dezvoltata de Bursa de Valori Bucuresti, care te ajuta sa-ti testezi cunostintele de educatie financiara. Aplicatia este disponibilia doar in limba Romana si iti permite sa-ti testezi cunostintele din cinci domenii diferite: economie, abilitiati numerice, piata de capital, instrumente Financiare, intrebari diverse. Aplicatia FinLit Quiz a fost dezvoltata in colaborare cu VISA Romania si initiativa CSR de VISA, Banii IQ. Aplicatia este disponibila gratuit in Google Play si App Store.
Tu scrii viitorul
Platforma dezvoltata de BCR Pensii

Rolul platformei online tuscriiviitorul.ro este de a oferi tuturor romanilor un imbold cu privire la faptul ca modul in care vom trai la batranete depinde, in cea mai mare parte, de noi. Avem planuri de viitor carora nu vrem sa le spunem “stop joc” din motive financiare. Vrem sa continuam sa facem nestingheriti ceea ce ne place.

Platforma www.tuscriiviitorul.ro este o comunitate, un loc in care se dezbat opinii despre ce se va intampla in viitor. Nu cel de peste o luna sau un an, ci viitorul la care uitam sa ne gandim serios de cele mai multe ori.
 
Te asteptam pe tuscriiviitorul.ro pentru a porni discutia despre Romania in viitor!
021 9503
Bursa de Valori Bucuresti App
Aplicatie dezvolatata de Bursa de Valori Bucuresti

Aplicatia Bursei de Valori Bucuresti furnizeaza investitorului informatie actualizata, preturi si stiri despre piata BVB, incluzand: informatii privind activitatea de tranzactionare, stiri si comunicate, indici, preturi pentru instrumentele listate, cotatii, informatii si indicatori pentru companiile listate, raportari ale companiilor, lista personalizata de instrumente financiare, lista intermediarilor ce activeaza la BVB. In aplicatie, disponibila in limbile Romana si Engleza, este usor de navigat, aceasta oferind acces rapid la principalele functii ale meniului, grafice si multe alte facilitati.
BVB Trading App
Aplicatie dezvolatata de Bursa de Valori Bucuresti

BVB Trading este o aplicatia de tranzactionare online, dinamica si usor de utilizat, dedicata investitorilor care doresc sa isi administreze activ portofoliile si sa fie conectati la piata. Aplicatia ofera acces la adancimea integrala a pietei pentru toate instrumentele tranzactionate la BVB, un set complet de instrumente pentru sustinerea activitatii de tranzactionare si informatii in timp real despre piata si tranzactionare (portofoliu, rapoarte operationale), date istorice si grafice.

Aplicatia este disponibila gratuit in Google Play si App Store pentru clientii brokerilor care ofera acces la platforma Arena XT, serviciul de Direct Market Access asigurat de BVB.
finlit-quizAndroid-app-on-google-play Available_on_the_App_Store_(black) BVB-LogoAndroid-app-on-google-play Available_on_the_App_Store_(black) BVB-LogoAndroid-app-on-google-play Available_on_the_App_Store_(black) BVB-TRADINGtu-scris-viitorul
office@intercapital.ro
Kmarket.ro
Platforma dezvolta de Intercapital Invest

Pagina Pietei de Capital din Romania, disponibila pe internet la adresa www.kmarket.ro, este una dintre cele mai importante surse gratuite de informatie si educatie financiara din Romania. Lansat in anul 1999, siteul reprezinta contributia noastra la dezvoltarea pietei de capital din Romania. Acesta include ghiduri explicative despre piata de capital, date si informatii complete despre actiuni si alte instrumente financiare, un portofoliu virtual de actiuni si raspunsuri la intrebari legate de piata de capital. Siteul este complet gratuit si disponibil fara inregistrare.
021 222 8731
kmarket
office@intercapital.ro
Puls Capital
Buletin bursier de la Intercapital Invest

Puls Capital este un buletin bursier gratuit. Puls Capital este un saptamanal gratuit de informare despre piata de capital transmis prin e-mail. Buletinul a fost lansat in anul 1998 si numara in prezent aproximativ 9.000 de abonati. Continutul buletinului include indicatori, stiri si analize ale evolutiilor curente ale actiunilor listate la bursa, evenimente pe piata de capital, recomandari, indicatori ai fondurilor de investitii, articole, etc. Pentru abonare viziteaza siteul www.kmarket.ro
021 222 8731
pulscapital

INITIATIVELE NOASTRE EDUCATIONALE