For the complete experience, please enable JavaScript in your browser.
bvb_fluent_in_finante-logo
© Fluent in finante 2016. All Rights Reserved.
facebook
twitter
linkedin
youtube
este un concept creativ realizat de:
BVB-logo-RO_leftDepozitarul-CentralOTP-AM-Romania-SAI-SA-+-member-copytradevillefluentinfinante-footer-logo
Aboneaza-te la Newsletter
Fii parte din comunitatea noastra! Lasa-ne adresa ta de e-mail si vei fi conectat la cele mai importante stiri si evenimente.
ABONEAZA-TE
closeBCR Pensii
Platforma Universala pentru Investitori
INITIATOR:
bt-capital-new-logo
pensii-mobile

GASESTE UN FOND DE PENSII

Un fond de pensii este un fond infiintat pentru a facilita, organiza si investi banii cu care angajatorul si angajatul contribuie pentru constituirea pensiei private a angajatului, care suplimenteaza pensia acordata de sistemul public de pensii. Fondul de pensii este un cos de active menit sa genereze o crestere stabila pe termen lung si sa iti asigure un venit suplimentar atunci cand te pensionezi. In Romania, sistemul fondurilor de pensii este impartit in 3 piloni: Pilonul I (pensia de stat), Pilonul II (pensia privata obligatorie) si Pilonul III (pensia privata facultativa). 

In Romania exista 9 fonduri de pensii; 7 dintre acestea ofera pensia privata obligatorie (Pilonul II) si 8 ofera pensia privata facultativa (Pilonul III). Poti gasi prezentarea generala a tuturor Fondurilor de Pensii active in Romania impreuna cu fondurile specifice ale acestora din Pilonul II si Pilonul III in tabelul urmator. Pentru mai multe informatii despre fondurile specifice, precum si structura acestora, acceseaza linkurile atasate.

Retine! Toate persoanele din Romania care sunt angajate detin un cont cu unul din cele 7 fonduri de pensii obligatorii. Daca nu stii cine iti administreaza fondul tau de pensii obligatoriu si nu ai primit niciodata o scrisoare de la administratorul fondului tau, ar trebui sa soliciti aceste informatii de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), prin acest formular:
ADMINISTRATOR
 
CONTACT
 
ADRESA SEDIUL CENTRAL
  
PILON II
 
PILON III
 
CUM IMI POT FACE O PENSIA PRIVATA?
  
Cerere informații - fonduri de pensii